Danes mi je po zelo dolgem času prišla na misel paradižnikova omaka s testeninami. Nisem ravno oboževalka paradižnikove omake, ampak nekajkrat na leto mi pa zadiši.
Včasih sem zelo oboževala bolognese omako, ki sem si jo zelo redno delala. Po nekem obdobju sem se je pa enostavno naveličala in mi je bila paradižnikova omaka brez mesa mnogo boljša. Danes sem si jo pripravila skupaj z ajdovimi testeninami. Mnogo boljše so mi namreč testenine brez glutena, ker so po navadi veliko bolj hranljiva in tudi boljšega okusa. Vsaj meni. Morda sem se že zelo naveličala vseh navadnih testenin in mi je zato okus brezglutenskih testenin boljši ali pa morda paradižnikova omaka bolje pristaja tem testeninam.
Danes sem dodala še nekaj drugih začimb, da vidim, če bo paradižnikova omaka kaj boljša. Običajno dam malce bazilike, danes sem dodala še provanska zelišča. Ko sem jo kuhala, je bila že po vonju sodeč zelo mamljiva. Ko sem si jo dala na testenine, je bil pa okus zelo božanski. Vedno sem bila mnenja, da je paradižnikova omaka dobra samo, če ji dodam malo bazilike, pa vidim, da ni tako. S provanskimi zelišči je res še mnogo boljša.
Poleg testenin in omake sem si naredila še mešano solato, da ne bom imela samo kuhano zelenjavo za kosilo. Ne glede na to ali je poletje ali pa kakšen hladnejši letni čas, mi zelo odgovarja poleg kosila sveža zelenjava. Včasih je dovolj, da si narežem le kakšne kumarice ali pa naribam korenje. Zelenjave je vedno boljša, če je sveža, ker zadrži mnogo več hranljivih snovi. Včasih nisem bila na to pozorna in sem se kar precej slabše počutila. Sedaj ko to prakticiram na dnevni bazi, je pa moje počutje precej boljše. Verjetno mi bo naslednjič paradižnikova omaka odgovarjala komaj čez pol leta, ampak za danes je bila to odlična izbira.