Če bi bili lešniki še vedno v tisti vrečki, kot so bili in bi čakali na to, da se pojedo celi, bi bili še vedno tam. Ker sem pa naredila namaz, so lešniki pozabljeni namaz tudi. Pa ni minil niti cel teden, kljub temu da sem naredila namaza toliko, da je šel v litersko posodo. Saj ne da se hvalim, ampak res je bil vrhunski namaz.
Danes grem v trgovino in seveda so na seznamu tudi lešniki, ki jih bom kupila, da naredim namaz. Ampak samo za namaz, ker surovih ne bo nihče jedel nekaj časa. Sicer so pa tudi v namazu zelo zdrave sestavine. No, le sladkor bi lahko zamenjala in tudi to imam v načrtu. Danes bom namreč naredila poizkusno dozo namaza, kjer ne bo sladkor, ampak kokosov sladkor. Če bo namaz dober, bom ostalega naredila prav tako s koksovim sladkorjem. Zadnjič sem se zmotila, ker sem preizkušala nov recept in nisem naredila testne doze. Vse je bilo prav neužitno in sem lahko, kar sem naredila, vrgla proč. Tega res ne bi rada več ponovila.
Ko sem naredila prvo dozo namaza s kokosovim sladkorjem, sem ugotovila, da je prav odličen. Preverila sem še pri možu in otrocih, ki so se tudi strinjali z mano in tako sem preostali namaz naredila s tem sladkorjem. Vsi se izogibamo navadnega sladkorja, ampak kakšna stvar enostavno ni dobra z drugim sladkorjem. Zato raje najprej preverim, kaj gre najbolje zraven in nato nadaljujem. To, da so pa v izdelku same naravne sestavine, je pa vedno najboljša kombinacija. Mislim, da so tudi lešniki boljšega okusa s kokosovim sladkorjem. Kakšna živila navaden sladkor kar uniči, se mi zdi. Pri kakšnih živilih, pa ni druge možnosti kakor pa, da se uporabi navaden sladkor.
Sedaj imamo ponovno liter namaza doma in vsi lešniki so zopet pozabljeni, kar je več kot odlično.